...: Най-добрите торент сайтове в България и Света :...

...:Класация на торент сайтовете в България и по Света:...

Гръцки торент тракери

Една класация на гръцките сайтове за торенти.

Торент тракер Разглеждане  Download
Black-tracker.gr free registr
Blue-whitegt.com free registr
Mimistracker.com free registr
Vibes.cc free registr
Torrents-zone.com free registr
Grtorrent.com free registr
Global-evolve.com free registr
Ntelogo.org free registr
Hellas-torrentz.com free registr
Greektorrentz.gr free registr
D4ever.cc free registr
Tsibato.info free registr
Mytog.net free registr
Animeclipse.com free registr

Авторът на този сайт не носи никаква отговорност за действията на потребителите, причинени трайни и нетрайни физически или морални щети,както и настъпили форсмажорни обстоятелства вследствие използването на информацията от настоящият сайт. И както предполагам знаете всичко публикувано в сайта с практическа насоченост е само за изследователски и образователни цели.

Холандия – обетованата земя на торентите падна! Дали това е краят?

Международна анти-пиратска акция спря 51 торент сайта.Предстоят действия срещу подобни платформи в над 10 европейски страни

Написано на 08.09.2011г. 23:58

Дузина торент сайтове в САЩ и 39 в Холандия бяха спрени в следствие на анти-пиратска акция. Международните действия срещу нелегалното разпространение на защитено съдържание бяха съвместни между холандската анти-пиратска организация BREIN (http://www.anti-piracy.nl) и Американската филмова асоциация MPAA (http://www.mpaa.org/). В резултат 12 американски сайта (чиито имена не се споменават) и 39 холандски вече са офлайн и са принудени да преустановят действието си. Торент страниците са свалени от техните хостинг компании, след действията на двете организации. Според информация на BREIN, подобни действия предстоят и срещу подобни сайтове в 11 страни, по-голямата част от които в Европа. През 2010 г. партньорството между холандската и американската организации доведе до затварянето на 39 пиратски сайта, а през ноември Министерството на вътрешната сигурност на САЩ спря над 70 подобни платформи. Погледни и... Холандия обетованата земя на торентите падна! Дали това е краят? Починаха пиратските сайтове в Гърция Холандия обетованата земя на торентите падна! Дали това е краят? Хитро! Убиват пиратските сайтове, като им спират рекламите! Холандия обетованата земя на торентите падна! Дали това е краят? Нагъл интернет пират мухлясва в затвора! Холандия обетованата земя на торентите падна! Дали това е краят? ГДБОП уби пиратски сайтове, "лакоми" за СМС-и! Холандия обетованата земя на торентите падна! Дали това е краят? САЩ хвали Цветанов – поредните музикални пирати гръмнаха! Над 1000 пък са блокираните от BREIN уебсайтове до момента. "Може би на мястото на тези сайтове ще се появят нови, но нашата цел е да реагираме бързо, за да не могат те да се разраснат. Нашите действия ще помогнат на потребителите да намират по-лесно легалните онлайн платформи за предлагане на защитено съдържание", каза директорът на холандската анти-пиратска организация Tim Kuik. "2011 г. започна с целенасочени действия срещу торент сайтовете и други подобни на тях, обвинявани в масово нарушаване на авторските права", коментира британското издание MusicWeek. Преди седмици китайските власти започнаха масово да затварят сайтове, предлагащи нелицензирано съдържание, а Google премахна от своята "autocomplete" форма за търсене думи като torrent, p2p и др. Миналата седмица пък финландски съд обяви трета присъда лишаване от затвор за последните четири месеца срещу интернет пиратство, както и нареди обезщетение от 820 хил. евро за двама собственици на DC хъб. Според различни проучвания, проведени през 2010 г., между 89 и 99 % от торент връзките водят до нелегално разпространение на защитено съдържание. Според доклада на Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI) (http://www.ifpi.org/), най-засегнати от интернет пиратството са новите изпълнители и групи, които не успяват да намерят нужните инвестиции за създаване на нови творби.

Достъпът Ви до ArenaBG.com и Zamunda.net е забранен?

Вече не е само мираж !!!

Написано на 11.03.2011г. 17:75

Достъпът до торент тракерите ArenaBG и Zamunda от чужбина вече не е само мираж. Благодарение на една нова и модерна технология, наречена WebProxy, можете лесно да преодолеете забраната и да достъпите любимите си сайтове навсякъде и по всяко време. Работи ли 0.arenabg.com ? Отговорът е Не! Почти навсякъде, външният достъп, който ArenaBG бяха осигурили на своите потребители е филтриран или забранен. Съобщението което най-вероятно ще видите е "Access denied! Your national law may provide civil or criminal sanctions even for infringements of copyright law for non-commercial purposes." Защо да използвам WebProxy, а не истинско прокси? WebProxy-то е имитация на браузър в браузъра, или иначе казано, когато отваряте страница, нейното съдържание се взема от сайтът който посещавате и ви се предоставя във вашият браузър. Истинските прокси сървъри, са по-функционални, но се конфигурират и настройват трудно, и със сигурност не са най-удобното средство, освен ако не сте почитатели на браузърът Firefox. И още, освен прокси настройки в браузъра, същите трябва да бъдат направени и в торент клиента (програмата) която използвате. Как работи и как мога да използвам вашето прокси? Толкова просто е колкото и звучи. • Отворете началната страница на BGtorrents.net – Home • напишете адреса на сайта който искате да посетите (например: zamunda.net) • натиснете бутона Open и готово … или просто отворете вътрешната страница на любимия си торент тракер и използвайте само бутона Open. Този вариант, освен лесен, е силно препоръчителен, защото така ще получите и допълнителна информация относно тракера, нововъведенията в него, или пък причините поради които не работи в момента. Кой използва проксито? Ще прозвучи странно, но 50% от хората използващи проксито са всъщност, потребители от България. Хора опитващи се да преодолеят забраните на работното си място, интернет доставчика, вкъщи или чужбина. Безплатно ли е? Проксито на BGtorrents.net е напълно безплатно. Използвайте го правилно и не нарушавайте правилата за използване на сайтовете които посещавате, защото единствените губещи ще сте вие, тези които го използвате в ежедневието си.

Какво е Bittorrent?

Протокол за споделяне на информация в големи размери.

Написано на 11.03.2011г. 20:05

Bittorrent е peer-to-peer (p2p) протокол за споделяне на информация в големи размери. Започнал развитието си през Април, 2001г. днес, 10 години по-късно, Bittorrent протокола заема между 40% и 55% от интернет трафика на в цял свят, достъпен е на всякакви платформи и устройства. Как работи Bittorrent протокола? С помощта на bittorrent протокола лесно и бързо можете да разпространявате файлове с големи размери, без това да претоварва източникът съдържащ тези файлове или връзката му в мрежата. За разлика от обикновеното сваляне на файлове от единичен файлов сървър, bittorrent протокола позволява на потребителите да се присъединят към "общество" където могат да качват и свалят файлове едновременно помежду си. Какво е торент файл? В началото, потребителят, който иска да сподели файл с останалите в мрежата, създава описателен файл, наречен торент файл, с разширение *.torrent, например MyFile.torrent. Този файл съдържа информация за файловете който искате да споделите, както и hash резултат на всеки един от тях. Hash е функция, с която можете да установите че файловете който получавате, не са модифицирани или непълени. Това е изключително важно за вашата сигурност и за цялостта на информацията която искате да получите. Какво е торент тракер? Торент тракера е софтуер, обикновенно разположен се на сървър, който служи за централизираща точка, към която потребителите се свързват във виртуално "общество", чрез своите торент клиенти (програми). Какво е торент клиент? Торент клиент е компютърна програма, с която създавате или отваряте .torrent файлове. Торент клиентът се използва за сваляне и качване на файлове, чрез bittorrent протокола. Какво е leecher, seeder и peer? - leecher – leecher е клиент/потребител, който сваля файлове или части от файлове описани в .torrent файла. Например, всеки потребител, който сваля файловете описани в MyFile.torrent, е leecher, до получаването на пълния размер от тези файлове. - seeder – seeder е клиент/потребител който вече притежава части или цели файлове описани в .torrent файла и ги споделя с останалите потребители в "обществото". - peer – пиър е клиент/потребител който има пълното съдържание на файловете описани в .torrent файла, но в момента, между вас и него, не съществува обмен на информация относно тези файлове. Например: всеки пиър, има резервно копие на файловете които искате да получите, и той, във всеки един момент може да се превърне във ваш seeder и да започне да ви споделя тази информация на малки части.

Затвориха p2pbg.com и elit-bg.com

За Торентите! (интервю с Елиан Гешев - Собственик на Arenabg

Новини

46 000 души бранят торент сайтовете в интернет

46 000 души са се обединили във "Фейсбук" групата "Аз съм "ПРОТИВ" затварянето на "Арена" и "Замунда". Недоволството на хората започна да се излива в социалната мрежа в петък вечер, когато блокираха двата най-големи торент сайта у нас за обмен на файлове с филми и музика. Нелицеприятните коментари бяха насочени отново към МВР и Съвета за защита на интелектуалната собственост, междуведомствена работна група по защитата на авторските права. В "Арена" още в събота сутринта се появи декларация, в която въпросният съвет бе наречен "таен", тъй като в него "не участва нито един представител на гражданското общество", а бил съставен на принципа "роднина, полицай, роднина, полицай". Едва по обед в събота от "Арена" уведомиха своите потребители, че "Замунда" е имала технически проблем, което е станало причина допълнителен трафик да се пренасочи към "Арена" и се е стигнало до блокирания и сривове на връзката. Шефът на отдел "Компютърни престъпления" в ГДБОП Явор Колев коментира пред интернет издания, че МВР няма нищо общо с тази блокада на торентите. От есента на 2009 г. в Софийския районен съд тече дело срещу Елиян Гешев от "Арена". През април м.г. Явор Колев обяви, че след серия подобни дела торент сайтовете сами ще решат да затворят.

Принуждават Google да блокира достъпа до торент сайтовете

Принуждават Google да блокира достъпа до торент сайтовете По всичко изглежда, че в САЩ са решили да наложат сериозна цензура върху пиратските торент сайтове и в опит да ги прекъснат са решили напълно да блокират достъпа до тях. Чудите се как ще се случи това? Според новопредложен закон, наречен Protect IP Act, нелегалните сайтове трябва да се премахнат от интернет адресните книги. От Ubergizmo поясняват, че това ще направи сайтовете трудни за откриване по името на домейна им. Законът предвижда и принуждаване на големите търсачки да прекратят индексирането и показването на тези сайтове в сърч резултатите си. А това на практика означава, че Google ще блокира достъпа до пиратските торент сайтове. Реалистично ли е на практика такова предложение? Законът предвижда още, държателите на авторски права да могат да номинират сайтове за блокиране. Но на практика, това ще наложи огромна цензура върху интернет пространството. Това ще позволи на правителството да решава вместо потребителите какво да правят или да не правят в интернет. Но независимо от това какви усилия полага правителството, потребителите ще намерят начин да имат достъп до тези сайтове. Със сигурност би било интересно, ако този закон наистина бъде приет в САЩ. Как мислите, дали европейските страни ще последват примера на САЩ и ще прокарат подобни закони? Възможно ли е наистина да цензурират до такава степен действията ни онлайн?

Връзки

Google!

Open Source Web Design

gambar